Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük Antalya’nın Manavgat İlçesinde Çıkan Orman Yangınları Hakkında Değerlendirmelerde Bulundu

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük Antalya’nın Manavgat ilçesinde çıkan orman yangınları hakkında canlı yayında değerlendirmelerde bulundu.

NTV, CNN Türk, A Haber, 24 Haber, Tvnet kanallarında ki programlara canlı olarak bağlanan Küçük “Hiçbir yangın sebepsiz değildir. Ne yazık ki ciddi bir yangınla karşı karşıyayız. Yangının çıkış noktası ve hava durumu düşünüldüğünde insan faktöründen kaynaklandığını söyleyebiliriz. Yüksek sıcaklık sebebiyle çıkan yangınlarda sıcaklığın çok yüksek derecelerde olması gerektiğini biliyoruz ama yangının çıkış sebebi olması için hava sıcaklığının tetikleyici boyutta olmadığını görüyoruz. Şuan devam eden yangının önlenmesi adına uygulanabilecek en etkili yöntemlerden birinin “Karşı Ateş” tekniği olduğunu söyleyebilirim.  Bu teknik, devam eden yangının uzmanlar tarafından çıkarılan kontrollü bir yangın ile durdurulmasını amaçlamaktadır. Şuan alanında uzman ekipler yangını durdurmak için olay yerinde müdahale etmektedir. Ekiplerimizin, canlarını hiçe sayarak büyük bir özveriyle gösterdikleri mücadele çok büyük bir takdiri hak etmektedirler. Dilerim ki en kısa sürede hiçbir can kaybı yaşanmadan bu felaket son bulur. “ dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ömer Küçük' ün orman yangınları hakkındaki canlı yayın değerlendirmelerine aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

CNN TÜRK https://youtu.be/OBEnOjP9l2k

NTV https://youtu.be/uQVM_o8OPbs

A HABER https://youtu.be/_IVOG37m6fQ

KANAL 24 https://youtu.be/0OKZ_HW9Sog

TGRT HABER https://youtu.be/OiNbnUx8eUw

TV NET https://youtu.be/ePHSwUd9-Fg