Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Prof. Dr. Ömer Küçük Tarafından “Yeşil Vatan” adlı konferans verildi

Tosya Meslek Yüksekokulu konferans salonunda 23 Kasım 2021 tarihinde saat:11:00’da Üniversitemiz Rektör Yardımcısı ve Orman Fakültemiz Dekanı Sayın Ömer KÜÇÜK’ün konuk olduğu “Yeşil Vatan” adlı konferans gerçekleştirildi.

Konferansa Tosya Belediye Başkan Vekili Sayın Mustafa MOLA,  Yüksekokul Müdürü Sayın Doç. Dr. Alperen KAYMAKCI, Yüksekokul Müdür Yardımcıları Öğr. Gör. Dr. Mehmet KARAMANOĞLU ve Öğr. Gör. Zeynep ARABACI, Tosya İlçe Müftüsü Sayın Halil İbrahim SABIRLI, Tosya Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdüresi Sayın Ayşe Gül KALE,  Tosya Orman İşletme Müdürü Sayın Erol ÇINKIR, Tosya Yükseköğrenim Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı Sayın Fazıl ATEŞ, Fakültemiz Öğretim Elemanları ve Tosya Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan konferansta Yüksekokulumuz Müdürü Sayın Doç. Dr. Alperen KAYMAKCI selamlama konuşması yaptı. Daha sonra Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ömer KÜÇÜK konferansında Ormanların önemine dikkat çekerek;

• Biyoçeşitlilik ve Ormanlar,
  • Orman Varlığımız,
  • Ormanların Faydaları ve Fonksiyonları,
  • Temiz Hava ve İklim,
  • Erozyon,
  • Ormanlardan Elde Eilen Ürün ve Hizmetler,
  • Ormanların Bakımı ve Korunması,
  • Orman Yangınları,
  • Orman Yangınlarının Sebepleri ve Mücadelesi ile Ormanların Geliştirilmesi ve Genişletilmesi konularından bahsetti.

“Orman Hayattır, Yeşil Vatandır, Vatanımızı Koruyalım” diyerek konferansını tamamladı ve katılımcıların sorularını cevapladı.