Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Kastamonu Üniversitesi ve Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneği Ortak Çalışması

Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneğine başvuran disleksili öğrenciler için okuduğunu anlama, dikkat ve odaklanma becerilerini geliştirmek üzere tasarlanan yazılım programını ücretsiz kullanmaları sağlanmıştır.

AHOB® olarak adlandıran yazılım, başlıca dikkat, odaklanma, okuduğunu anlama, okuma hızı, özgüven ve okumayı sevme gibi konularda kullanıcıya ciddi katkılar sağlayan bir yazılım programı olarak tanıtılmaktadır. Kastamonu Üniversitesi ile protokol imzalayan Kastamonu Özgül Öğrenme Güçlüğü Derneğine başvuran on üç disleksili öğrenciye bu yazılımı ücretsiz kullanmaları için bir çalışma yapılmıştır.

Yazılımdan en üst düzeyde fayda sağlamak için 28 aşamayı en az 14 günde, en fazla 56 günde tamamlanmasını öneren yazılımda disleksili öğrencilerin çoğunluğu 22 ders ve üstünü tamamlayarak dikkat, odaklanma ve anlayarak okuma becerilerinde program verilerine göre başarılı bulunmuşlardır. Öğrenme güçlüğü alanında çalışmalar yapan Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü öğretim üyelerinden Dr. Öğr. Üyesi Esra KETENOĞLU KAYABAŞI dernekle eşgüdümlü olarak çalışmalar yürütmüş olup öğrencilere ön test ve son testler uygulamıştır. Araştırma sonuçları raporlaştırılarak ileriki günlerde eğitim camiasıyla paylaşılacaktır.

kkogder foto