Eğitim Fakültemiz Öğrencilerinin de Katılımıyla "Dünya Yürüyüş Günü" kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Türk Kızılay Kastamonu Şubesi, Fakültemiz öğrencileri ve Kızılay gönüllüleri katılımıyla sağlıklı yaşama dikkati çekmek için
"Dünya Yürüyüş Günü"
kapsamında yürüyüş gerçekleştirildi.

Kışla Parkı'nda bir araya gelen Türk Kızılay Kastamonu Şube Başkanı Sabit Tavil, yönetim kurulu üyeleri, Eğitim Fakültemiz öğrencileri ve gönüllüler, "sağlığa yürüyoruz" pankartı ile Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüdüler.

Tavil, yürüyüşün ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam için beslenme ve hareketin önemine dikkat çekti.

Kızılay teşkilatı olarak tüm Türkiye'de yürüyüş düzenlendiğini anlatan Tavil, "Pandemi döneminde kapalı ortamlarda geçirilen zamanların alışkanlığa dönüşmemesi, obezite ve kronik rahatsızlıkların önlenmesi için hareket etmemiz gerekiyor. Bizler de bu farkındalığı büyütmek için Kastamonu'da adım adım sağlıklı yaşam için yürümeyi akabinde tabii koşmayı teklif ediyoruz. Etkinliğe destek veren bütün başkanlarımıza ve gönüllülerimize Kızılay ailesi adına teşekkür ediyoruz." dedi.

Etkinliğe katılım sağlayan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.