Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Doğada Resim Atölyesi: Empresyonizm

Fakültemiz Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ve 3. Sınıf Anasanat Atölye III öğrencileri, Empresyonizm çerçevesindeki çalışmalarını Üniversitemiz ormanlık alanında gerçekleştirmiştir.


Empresyonizm 19. Yüzyıl sonlarında Fransa’da ortaya çıkmış bir sanat akımıdır. Işığı ve rengi ana enstrüman olarak kullanan sanatçılar, resimlerini atölye ortamında değil, gerçek gün ışığı altında açık havada yapmışlardır. Bu akım, nesnel gerçekliğin karşısındaki izlenimler ile resim sürecinin gerçekleştirilmesinden dolayı “İzlenimcilik” anlamına gelen “Empresyonizm” adını almıştır. Resim sanatında Modernizmin başlangıcı olarak anılan Empresyonizm sanat tarihi sahnesinde önemli bir role sahiptir.


Öğrencilerimizin Empresyonizm’i gerçek sınırları içerisinde tecrübe edebilmeleri için doğada önce teorik daha sonra uygulamalı olarak çalışmalara başlanmıştır. Dekanımız Sayın Prof. Dr. Ahmet KAÇAR’ın katılım sağladığı doğadaki resim atölyesinde, Doç. Dr. Hüseyin UYSAL ve Elif YILMAZ Michel Corrette’nin (1707-1795) 4 bölümlük (Adagio, Allegro, Adagio ve Presto) La minör iki keman sonatını seslendirmiştir.


Müzik eşlikli, doğa ile içi içe Empresyonizm atölye çalışması başarı ile sona ermiştir.

Emp 1

Emp 3

Emp 7

Emp 8