Coğrafya Bölümü Teknik Arazi Çalışması

2021-2022 eğitim-öğretim yılı bahar dönemi “Arazi II” dersi kapsamında, Coğrafya Bölümü 3. sınıf öğrencilerine yönelik iki ayrı teknik arazi gezisi gerçekleştirilmiştir.

13 Mayıs 2022 tarihinde Kastamonu Kalesi, Kastamonu Meteoroloji İl Müdürlüğü ve Kültür Köyü ziyaret edilmiştir. Kastamonu kalesinde; Kastamonu yerleşim coğrafyası incelenmiştir. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nde; iklimsel parametrelerin ölçümü ve kayıt için kullanılan cihazlar hakkında bilgi alınmıştır. Şerife Bacı Öğretmenevi Doğa Kültür Köyü’nde ise; Tosya bağ evi, bezir yağ değirmeni, ahşap cami, kuleli konak, serender gibi yerel sembol yapılar incelenmiştir.

20 Mayıs 2022 tarihinde Pompeipolis Antik Kenti ve Taşköprü Küçüksu Göleti ziyaret edilmiştir. Küçüksu Gölet’inin rekreatif değeri ve konumsal özellikleri incelenmiştir. Her iki gezinin lokasyon haritalamaları için, GPS kaydı alınmıştır.

resim 1resim 2resim 3