Kastamonu Üniversitesi | Geleceğini İnşa Edeceğin Üniversite

Bozkurt İlçesi Teknik Gezisi

21.10.2021 Perşembe günü Eğitim Fakültemiz Dekanı Prof. Dr. Ahmet KAÇAR, Fakültemiz öğretim üyeleri Doç. Dr. Hafife BOZDEMİR YÜZBAŞIOĞLU ve Dr. Öğr. Üyesi Burcu KARABULUT COŞKUN koordinatörlüğünde Fakültemiz öğretim üyesi Prof. Dr. Murat PEKTAŞ, öğretim elemanlarından Arş. Gör. Berna YİĞİTKAYA, Arş. Gör. Ezgi ÇİFTÇİ, Arş. Gör. Ece TUNCER, Arş. Gör. Alkan BAYRAKTAR, Arş. Gör. İbrahim Fatih DEMİREL, Arş. Gör. Mehmet YAVAŞ, Arş. Gör. Beyza ADAK ile öğretmen adaylarının katılımıyla Kastamonu ili Bozkurt ilçesinde Bozkurt Anaokulu, Fatih İlkokulu ve Bozkurt Ortaokulunda sel felaketinden etkilenen çocuklar için etkinlikleri içeren teknik gezi düzenlendi.

Bozkurt Fatih İlkokulu okul bahçesinde kurulan Gösteri Deneyleri, Kendi Teknolojimi Tasarlıyorum, Matematiksel Etkinlikler, Sosyal Etkinlikler, Etkileşimli Dil Etkinlikleri, Sanat Atölyesi, Sonbahar Atölyesi, Gelecek Hedeflerim, Temassız Oyunlar atölyelerinde çalışmalar gerçekleştirildi.

Gezi heyeti Bozkurt'a ulaştığında; Bozkurt Anaokulu, Fatih İlkokulu ve Bozkurt Ortaokuluna hizmet veren Bozkurt Fatih İlkokulu binasında İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar CİĞER, Fatih İlkokulu Müdürü Hüseyin EROL tarafından saat 09.30'da karşılandı. Teknik gezi düzenleme kurulumuz ile Bozkurt İlçe Milli Eğitim Müdürü ve Fatih İlkokulu Müdürü'nün yapmış olduğu değerlendirme toplantısı sonrasında okul bahçesinde oluşturulan etkinlik alanına geçildi.  

Etkinlikler kapsamında okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri hem akademik etkinlikler gerçekleştirmiş hem de eğlenceli vakit geçirme fırsatı yakalamışlardır. Aynı zamanda Fakültemiz Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Programındaki öğrencilerimizin hazırladığı atölye çalışmalarıyla okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencilerinin psikolojik anlamda destek bulabileceği ortamlar oluşturulmuştur.

Bu teknik gezi ile Fakültemiz öğrencilerinin sosyal sorumluluk bilinci edinmeleri, öğretmenlik görevlerinin sınıfın dışında da önemli olduğunu fark etmeleri hedeflenmiştir. Etkinliklerin sonunda hem öğrencilerden hem de öğretmen adaylarından olumlu dönütler alınmıştır.

Etkinlikler saat 15.30'da tamamlandı. Teknik gezi heyetimizin Bozkurt Fatih İlkokulu binasında gerçekleştirmiş olduğu bir günlük etkinlikler süresince güler yüzlü ev sahiplikleri için İlçe Milli Eğitim Müdürü Yaşar CİĞER'e, Fatih İlkokulu Müdürü Hüseyin EROL'a, Bozkurt Ortaokulu Müdürü Mehmet Nuri SÜMER'e, Bozkurt Anaokulu Müdürü Fatih DÜZCE'ye ve etkinliklerimize gönüllü katılımlarından dolayı sevgili öğrencilerimize teşekkür ederiz.

i

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

lm

n

o

 a